DOGAJANJE 2023

Praznik kozjanskega jabolka se vedno odvija drugi teden v oktobru. Tradicionalno pričnemo z nedeljskim Pohodom po kozjanskih sadovnjakih in zaključimo s sejemskim dogajanjem drugi vikend v oktobru.
Letos bo torej bogato dogajanje potekalo vse od 1. do 8. oktobra.

LETAK DOGAJANJA

Vrhunec dogajanja letošnjega Praznika kozjanskega jabolka bo v soboto, 7. oktobra in v nedeljo, 8. oktobra, ko trg Podsreda napolnijo številni ponudniki z regionalnimi produkti. Poudarek ponudbe je na jabolkih iz travniških sadovnjakov, domačih izdelkih in pridelkih, izdelkih umetnostne obrti brez »globalnega kiča«.

Prireditev spremlja bogat kulturni program, predstavitve že skoraj pozabljenih obrti, tekmovalne in družabne igre, ustvarjalnice za otroke, predstavljajo pa se tudi številna društva, združenja in zavarovana območja ter osnovne šole in vrtci iz območja Kozjanskega parka.

DOGODKI 2023

KULTURNI PROGRAM 2023

Celotno sejemsko dogajanje spremlja bogat kulturni programu  v okviru katerega se zvrsti preko 200 nastopajočih od ljudskih pevcev in godcev, tamburašev, plesnih skupin, mažuretk do citrarjev in harmonikarjev.

DOGAJANJE ZA OTROKE 2023

Ustvarjalnice za otroke bodo potekale pri upravi Kozjanskega parka v soboto, 7. oktobra in v nedeljo, 8. oktobra, od 12. do 17. ure.

KUHNA NA JABKI 2023

Za prazne želodce bodo v okviru »Kuhne na jabki« poskrbeli:

KMETIJA KUNEJ

Kmetija Kunej leži v osrčju Kozjanskega parka v Gorjanah pri Podsredi in se ukvarja s predelavo in pridelavo mesnih izdelkov, pripravljajo razne namaze, domač kruh, domač jabolčni sok in bučno olje.


KOZJANSKI DVOR

Kozjanski dvor se nahaja ob ribniku v Kozjem in zraven prenovljene restavracije z bogato kulinarično ponudbo ponuja tudi namestitvene kapacitete.


LOVSKA DRUŽINA KOZJE

Lokalna lovska družina bo poskrbela za domač lovski golaž.

Ponudba:

  • Lovski golaž

CATERING MIA MIA

Catering Mia Mia prihaja iz Rogaške Slatine in zraven okusne kave ponuja pester nabor raznolikih jedi.

 


KJE SO TISTE ROŽICE?

Karmen Gajšek je lokalna nabiralka, poznavalka zdravilnih rastlin iz Lesičnega, ki pod imenom »Kje so tiste rožice?« pripravlja divjo hrano in različne zeliščne zvarke in čaje.


LANGOŠ VINARIUM

Simona Jaklovič Hostej LANGOŠ VINARIUM se pri pripravi langoša drži načela, da so sestavine tradicionalno prekmurske. Na Prazniku kozjanskega jabolka bo langoš pripravila tudi s kozjanskimi jabolki.

 


ŠEF BORUT JOVAN “Heart Made”

Kuharskega mojstra Boruta Jovana je pot vodila skozi številne priznane restavracija. Spoštuje kuhinjo babic, a se ozira predvsem v sedanjost in prihodnost. Preplet obojega ga skozi eksperimente in drzne kombinacije vodi do kulinaričnih presežkov.

  1. Odojek pečen v kubanskem žaru, z okisano zelenjavo in hrustljavo lepinjo. 
  2. Kozjanski hot dog z domačo pečenico, hrenom, jabolki in hrustljavo solato.
  3. Testenine z gamberi, bučo in zeljem.
  4. Domača zeliščna pogača z ocvirki in čemažem.

 

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound