DOGAJANJE 2023
Praznik kozjanskega jabolka se vedno odvija drugi teden v oktobru. Tradicionalno pričnemo z nedeljskim Pohodom po kozjanskih sadovnjakih in zaključimo s sejemskim dogajanjem drugi vikend v oktobru.
Letos bo torej bogato dogajanje potekalo vse od 1. do 8. oktobra.
Vrhunec dogajanja letošnjega Praznika kozjanskega jabolka bo v soboto, 7. oktobra in v nedeljo, 8. oktobra, ko trg Podsreda napolnijo številni ponudniki z regionalnimi produkti. Poudarek ponudbe je na jabolkih iz travniških sadovnjakov, domačih izdelkih in pridelkih, izdelkih umetnostne obrti brez »globalnega kiča«.
Prireditev spremlja bogat kulturni program, predstavitve že skoraj pozabljenih obrti, tekmovalne in družabne igre, ustvarjalnice za otroke, predstavljajo pa se tudi številna društva, združenja in zavarovana območja ter osnovne šole in vrtci iz območja Kozjanskega parka.
DOGODKI 2023
Za prazne želodce bodo v okviru »Kuhne na jabki« poskrbeli:
KMETIJA KUNEJ
Kmetija Kunej leži v osrčju Kozjanskega parka v Gorjanah pri Podsredi in se ukvarja s predelavo in pridelavo mesnih izdelkov, pripravljajo razne namaze, domač kruh, domač jabolčni sok in bučno olje.
KOZJANSKI DVOR
Kozjanski dvor se nahaja ob ribniku v Kozjem in zraven prenovljene restavracije z bogato kulinarično ponudbo ponuja tudi namestitvene kapacitete.
LOVSKA DRUŽINA KOZJE
Lokalna lovska družina bo poskrbela za domač lovski golaž.
Ponudba:
CATERING MIA MIA
Catering Mia Mia prihaja iz Rogaške Slatine in zraven okusne kave ponuja pester nabor raznolikih jedi.
KJE SO TISTE ROŽICE?
Karmen Gajšek je lokalna nabiralka, poznavalka zdravilnih rastlin iz Lesičnega, ki pod imenom »Kje so tiste rožice?« pripravlja divjo hrano in različne zeliščne zvarke in čaje.
LANGOŠ VINARIUM
Simona Jaklovič Hostej LANGOŠ VINARIUM se pri pripravi langoša drži načela, da so sestavine tradicionalno prekmurske. Na Prazniku kozjanskega jabolka bo langoš pripravila tudi s kozjanskimi jabolki.
ŠEF BORUT JOVAN »Heart Made«
Kuharskega mojstra Boruta Jovana je pot vodila skozi številne priznane restavracija. Spoštuje kuhinjo babic, a se ozira predvsem v sedanjost in prihodnost. Preplet obojega ga skozi eksperimente in drzne kombinacije vodi do kulinaričnih presežkov.
Praznik kozjanskega jabolka promovira jabolko, jablano, travniški sadovnjak z namenom ohranjanja biotske pestrosti in do narave prijaznega gospodarjenja s prostorom.
JZ Kozjanski park
Podsreda 45
SI-3257 Podsreda
+386 (0)3 800 71 00
Copyright 2023 @ KOZJANSKI PARK. Vse pravice pridržane.