“Štrudlmojstrci” sta bili prvič izbrani v letu 2009. Ker je bilo tekmovanje v peki »štrudla« lepo sprejeto tako med tekmovalci kot tudi med tistimi, ki smo jabolčni “štrudl” samo jedli, je tudi to tekmovanje postalo tradicionalno.
Ekipo sestavljata dva člana oz. članici. Testo za »štrudl« tekmovalci prinesejo s sabo in ga razvlečejo na prireditvenem prostoru. Organizator poskrbi za vse ostale sestavine: jabolka iz visokodebelnih sadovnjakov, sladkor, olje, moko in tudi za servirni krožnik… ter seveda na koncu tudi za peko.
Po serviranju in dekoraciji štrudla veččlanska komisija oceni zunanji videz štrudla, videz sredice, okus testa in polnila, obliko in dekoracijo ter razglasi Štrudlmojstra ali Štrudlmojstrco leta.
Lokacija: trg Podsreda
Praznik kozjanskega jabolka promovira jabolko, jablano, travniški sadovnjak z namenom ohranjanja biotske pestrosti in do narave prijaznega gospodarjenja s prostorom.
JZ Kozjanski park
Podsreda 45
SI-3257 Podsreda
Copyright 2023 @ KOZJANSKI PARK. Vse pravice pridržane.